Antikmarknaden i Ransäter 11/8 2012

Vi startade klockan åtta som vi brukar från Svampen. Vädret var fint och förhoppningarna på helspänn. Vilka fynd skulle göras under dagen? Det är ju alltid lika spännande att ha ett oskrivet blad framför sig. Bussen var välfylld, tack vare nio stycken icke medlemmar. Tur för oss annars hade det kanske inte blivit någon resa. I bussen på väg till Ransäter hade vi ett lotteri, som vi brukar. Det mest fantastiska var att undertecknad plus vidhängande man fick varsin vinst. Det kan jag lova har aldrig hänt förut. Så bara det var en alldeles ypperlig början på dagen. Staffan hade med sig ett antal mycket gamla saker som han skickade runt i bussen och ville att vi skulle tala om vad det var. Jag kan lova er att ett svårare test har nog ingen varit utsatt för. Facit skulle vi få på hemvägen. Jättespännande!!

I Ransäter så var vädret mycket fint, ja till och med alldeles för varmt ibland. (Man är tydligen aldrig nöjd!). Jag tyckte nog att det verkade vara färre besökare än vad det brukar vara och handlarna verkade lite missbelåtna med kommersen. När vi skulle åka hem så lät det i alla fall som om de flesta av oss hade gjort något kap. Alla verkade nöjda och belåtna med dagen. På plats i bussen så fick vi då äntligen reda på resultatet av Staffans frågetävling. När han hade dragit svaren på alla frågorna, måste jag nog tillstå att jag kände mig mycket ung! Jag hade tre rätt av 20 frågor!!!. Ibland tycker man att man jämfört med nutiden tillhör medeltiden, men jag lovar att de flesta i bussen tillhör en modern tid utan inblandning av gamla verktyg. Staffan är mycket klurig med sina frågor och det är inte bara att gissa, vilket nog de flesta gjorde, utan rätt resultat. Ja roligt var det i alla fall. Vi ser fram emot fler underhållande frågestunder signerade ”Staffan”!

Klockan 18 var vi på plats igen vid Svampen. Suveränt framförda av vår eminente, coola och säkre busschaufför – Curt Pålsson!

Glöm nu inte att anmäla er till vår kvällsutflykt till cykelmuseet i Sköllersta den 4-e september och till Kistamässan den 29 september. All anmälan sker till Erik Karlsson tel. 019-12 04 85. Ju tidigare ju bättre för då vet vi om intresse finns.
Vid datorn: Lena Barkman

 

Kommentarer inaktiverade.