Gustavsbergsresan 14/5 2011

Vi var 39 stycken som klev på bussen vid Svampen. Lite huttriga i morgonkylan. Några trodde sig absolut vara för tunt klädda. Men vi gav oss iväg med gott mod, tryggt framförda av vår chaufför, Lennart Gyll. I Arboga berikades vi med ytterligare tre passagerare. Nu var vi alltså 42 stycken. Sen var vi redo för Stockholm. I vår skara fanns också glädjande nog fem medlemmar från Olaus Petri Hembygdsförening. Ett utbyte som vi hoppas kunna fortsätta med.

Inget kaffe serverades under bussfärden, men efter en dryg timme så började det i alla fall lukta jättegott av eget medtaget kaffe och det smaskades på både kaffebröd och smörgåsar. Gunilla hade som vanligt fixat ett lotteri, där lotterna gick åt som smör i solsken. Fina priser delades ut till de lyckliga vinnarna. Den här gången var det Kjell som var ”Fru Fortuna”.

Vi var framme vid Gustavsbergs Hamn, där porslinsmuseet och vidhängande affärer fanns, vid cirka halv elva. Perfekt timat då museet öppnade klockan 11. På museet fick vi se en kavalkad av porslin från fabrikens begynnelse. Olika epoker och stilar uppvisades och det var många närgångna granskningar. Många igenkännande nickar och nostalgiska upplevelser. Det är just den där ”aha känslan” som är så trevlig.

Efter museet så hade man ”egen” tid till att utforska affärer, äta mat och/eller dricka kaffe. Och de som hade huttrat i början av dagen kunde nu konstatera att när solen var framme var det nästan för varmt. Så visst hade vi i alla fall tur med vädret!!

Färden hemåt startades halv fyra och straxt före klockan sex var vi vid Svampen igen. En alltigenom lyckad dag, kanske inte så mycket handel, men många upplevelser, fint väder och god gemenskap.

Vid datorn: Lena Barkman

Kommentarer inaktiverade.