Resa till Kornettgården 19 maj 2012

En lätt småkylig lördag, den 19 maj, samlades vi utanför Svampen, 36 förväntansfulla resenärer. Vi skulle besöka Kornettgården utanför Linköping. Resan gick alldeles utmärkt och efter cirka en och en halv timme var vi framme. Vi serverades kaffe med smörgås och kaka, allt hembakt. Det smakade underbart  då alla var rejält kaffesugna.

Kornettgården var en helt otrolig upplevelse. Så mycket nostalgi på ett och samma ställe. De hade till och med en jokebox som man kunde spela på! Jag tänker inte i ord försöka förklara vad som fanns. Det måste bara upplevas genom egna ögon. Men vi tackar värdparet Lars-Erik och Birgitta Johansson för deras suveräna omhändertagande av oss.

Vi hade också tur, för Samlarföreningen Brask hade  bakluckeloppis utanför och det var många som passade på att göra fynd. De som sålde var också mycket förtjusta i att vi var där. Det ökade deras försäljning rejält.

Efter Kornettgården bar färden av till Brunneby Musteri. Där intogs en god lunch, bestående av pestokryddad kycklingfilé, med potatisgratin och grönsaker. Det smakade utmärkt. Sen fick vi tillfälle till egna inköp. Därefter fortsatte resan till Övralid. När vi kom dit så lyste solen så grannt och vi hade en fantastisk utsikt över Vättern. Vi fick en guidad tur i Verner von Heidenstams hem av två mycket skickliga guider. Mycket intressant att få höra om hans liv och leverne. Vi var åter hemma vid halv sextiden. En stor eloge till Gunilla som hade anordnat en så perfekt resa för oss. Vi hade gott om tid på Kornettgården och allt fungerade så smidigt hela resan. Vi är supernöjda. Tack Gunilla!
Vid datorn: Lena Barkman

 

Fler bilder:

Kommentarer inaktiverade.