Samlar- och veteranbilsmässa i Vretstorps Folkets Park 2/6 2011

Dagen började med en något kylig och blåsig morgon, fast bättre väder hade utlovats längre fram. Vid en något tidig ankomst hade vi inte räknat med mycket folk, men många hade redan kommit och var i full färd att kolla utbudet av saker och beundra gamla godingar.

Man kan väl säga att mässan är en slags aperitif till Classic motor festival i Ånnaboda. Det var många fina bilar som hade ställts upp, från 30-talet och framåt, skulle tro att det innan mässans slut blev minst ett 50-tal ekipage.

Det som bjöds ut till försäljning var allt ifrån kläder, leksaker, prylar av allehanda slag, men mest i alla fall reservdelar till bilar, mopeder och motorcyklar. Det senare till stor glädje för mässans besökande män. Kaffe med hembakt bröd smakade som alltid jättegott, allt för en billig penning. Vi får sända ett stort tack till alla de som har bakat och engagerat sig i detta.

Under tiden som jag var där så stötte jag ihop med ett antal Engelbrektare och några är väl fångade på bild. Erik mötte ju som vanligt vid entrén. Jag vet inte exakt hur många besökare det kan ha blivit, men antalet personer ökade hela tiden, så jag skulle inte bli förvånad om slutantalet kom upp i 658 personer, kanske mer. Jag tycker att mässan i Vretstorp är en mysig mässa i en väldigt trevlig, nostalgisk miljö. Den gamla folkparken i sig väcker nog många minnen hos besökarna. Fast som alltid så är det ju vädret som är en avgörande faktor och denna gång hade vi ju det på vår sida.

Tack till Vretstorp, nu har vi Ransäter som nästa anhalt. Vi ses då!

Vid datorn Lena Barkman

Kommentarer inaktiverade.